معرفی بهترین داستان های کوتاه معروف ادبیات جهان | داستان کوتاه ادبی و خارجی - وبلاگ طاقچه

 

در 6 دقیقه بخوانید

112,798 بازدید

داستان کوتاه همان‌طور که از اسمش پیداست، داستانی است که کوتاه باشد! ادگار آلن پو، نویسنده معروف آمریکایی درباره داستان کوتاه می‌گوید:

 

داستان کوتاه روایتی است که بتوان آن را در یک نشست (بین نیم تا دو ساعت) خواند. همه جزئیات آن باید پیرامون یک‌ موضوع باشد و یک اثر را القا کند.»

 

این گونه داستان‌نویسی گذشته کوتاهی دارد. اولین داستان‌های کوتاه در اوایل قرن نوزدهم نوشته شدند. ادگار آلن پو در آمریکا و نیکولای گوگول در روسیه گونه‌ای از روایت و داستان را به جهان معرفی کردند که امروزه به آن داستان کوتاه می‌گوییم.

 

داستان کوتاه مثل دریچه‌ای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیت‌‌هایی باز می‌شود و خواننده می تواند برای مدت کوتاهی از این دریچه به اتفاق‌هایی که رخ می‌دهند نگاه کند.

 

داستان‌های کوتاه یا در نشریه‌ها و مجلات چاپ می‌شوند و یا به صورت مجموعه‌ای از چند داستان در یک کتاب منتشر می‌شوند. داستان‌هایی که در یک کتاب کنار هم قرار گرفته‌اند می‌توانند از یک نویسنده باشند یا از نویسنده‌های مختلف. در این یادداشت با کتاب‌هایی از هر دو دسته و بهترین داستان‌های کوتاه جهان آشنا می‌شویم.

 

در یادداشت معرفی بهترین داستان‌های کوتاه فارسی» مجموعه‌ای از بهترین داستان های کوتاه فارسی از نویسندگان معروف ایرانی معرفی کردیم. پیشنهاد می‌کنیم یان یادداشت را هم بخوانید.

 

 آنتوان پاولوویچ چخوف (۱۹۰۴ – ۱۸۶۰) داستان‌نویس و نمایش‌نامه‌نویس بزرگ روس است که به عقیده بسیاری از نویسندگان و منتقدان او مهم‌ترین نویسنده داستان کوتاه ادبی است. کتاب بهترین داستان‌های کوتاه چخوف» شامل سی و چهار داستان کوتاه است که چخوف آن‌ها را در ۲۴ سالگی تا سال پایانی زندگی‌اش نوشته. چخوف با اینکه ۴۴ سال بیشتر زندگی نکرد اما در طول زندگی کوتاه خود تاثیرات شگرفی بر داستان‌نویسی و نمایشنامه نویسی گذاشت.

 

کتاب نه داستان» مجموعه‌ای از نه داستان‌ کوتاه جروم دیوید سلینجر، نویسنده معاصر آمریکایی است که احتمالا نام رمان معروف او، ناطوردشت، به گوشتان خورده‌است.

 

این کتاب پیشتر با عنوان دلتنگی‌های نقاش خیابان چهل و هشتم» منتشر شده بود، این نام را مترجم برای کتاب و همچنین برای داستان هشتم، با عنوان اصلی …دودومیه اسمیت»، انتخاب کرده‌بود.

 

به تازگی ترجمه تازه‌ای از این کتاب توسط کاوه میر عباسی در نشر ماهی منتشر شده است. با نگاه کلی به کتاب می‌توان به وجود عناصر محوری  مشترک در داستان ها پی برد. مساله جنگ و تاثیرات مخرب آن یکی از مفاهیمی است که در تمام داستان‌ها دیده می‌شود، در برخی پررنگ‌تر و در برخی دیگر کمرنگ‌تر. مثلا در داستان ششم، تقدیم به ازمه با عشق و نکبت، این موضوع نقش محوری دارد. راوی داستان یک نظامی آمریکایی است که از حضور خود در جنگ می‌گوید. او با دختر جوانی به نام ازمه ملاقاتی داشته که پس از شش سال به جشن عروسی‌اش دعوت شده است . او حالا می‌خواهد چند مطلب افشاگرانه درباره عروس بنویسد.

 

در باقی داستان‌ها نیز نشانه‌های کوچک و بزرگی از جنگ و اثرات آن می‌بینیم که ناشی از حضور سلینجر در جنگ جهانی دوم و درک اثرات مخرب آن است.

 

 آلیس مونرو نویسنده کانادایی و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۳ است. کتاب زندگی عزیز» مجموعه‌ای از چهارده داستان کوتاه او است که در آن با آدم‌های معمولی و زندگی‌های معمولی روبرو می‌شویم، آدم‌هایی که از فرط عادی بون انتظار نداریم که در قصه‌ها ببینیم‌شان. مونرو در داستان‌هایش ما را درجریان واقعیت زندگی شخصیت‌ها قرار می‌دهد و خودِ زندگی را توصیف می‌کند، زندگی‌‌ای که نمی‌توان‌ آن را خلاصه کرد یا بخش‌هایی از آن را حذف کرد تا خوشایندتر شود.

 

 مونرو نویسنده داستان کوتاه با سبک ساده است. داستان‌های او چند لایه نیستند و او منظورش را بدون پیچیدگی به خواننده می‌رساند.

 

آلیس مونرو استاد داستان کوتاه معاصر» لقب گرفته و از نظر منتقدان جامعه کتابخوان را با داستان کوتاه آشتی داده‌است. پس لذت خواندن این کتاب را از دست ندهید.

 

 کافه پاریس» یکی از مجموعه داستان‌های کوتاه از نویسنده‌های بزرگ جهان است که تنوع داستانی بسیار خوبی دارد، هجده داستان از چهارده نویسنده. داستان‌هایی ازنویسنده‌های مشهور قرن نوزدهم تا قرن قرن بیست‌یکم، از ادگار آلن پو و نیکلای گوگول که بنیانگذاران ژانر داستان کوتاه در اوایل قرن نوزدهم هستند تا عزیز نسین که یکی از مشهورترین طنزنویسان معاصر ترکیه است. آلبر کامو، لئون تولستوی، فئودور داستایوفسکی و گی دو موپاسان از دیگر نویسنده‌هایی هستند که داستان‌هایشان را در این کتاب می‌خوانیم.

از جدید ترین موارد در خلاقیت ادببیات داستانی پارسی  ،  میتوان به ادغام  سبک  فرمالیسم هنری  ،  مکتب روسی با  ادبیات داستانی مدرنیته ایرانی  توسط نویسنده ی نو قلو و پر کار شین براری  اشاره داشت،   وی  با  کتاب  داستان بلند   ؛ پستوی شهر خیس _   به جامعه کتابخوان معرفی شد ،  و  با کسب جوایزی مانند  جایزه ی ادبیات بهرام صادقی و  جایزه ی مهرگان جشنواره  تورنتو کانادا،  ۲۰۱۸ ،  و جایزه ی جشنواره ی واژه چین  از مسابقات بین المللی  قسمت فوکلور  ،   سال ۲۰۱۹‌‌   از  جشنواره  کتاب  فرانکفورت و بخش  اثار  بایکوت شده و  ممیزی  نیز  اثار وی  تحسین گشته ،  و نقد های  مثبتی  در تجلیل از اثار و ساختارشکنی هایش نوشته شد، 

او  با  خلق کاراکتر های  محبوبی همچون     نیلیا  »   

هاجر 

مریم السادات ،  

شهریار 

قامپت 

علی کلاهدار 

هپلی 

از  ادامه دهندگان  سبک و ایده ی  شخصیت پردازی  صادق هدایت  در  بوف کور است  که  نام یکی از  کاراکتر های فرعی  ان،   پسرمرد خنزرپنزی بود .  چک     

 

مارسل امه نویسنده مشهور فرانسوی است که آثارش در یهترین‌های ادبیات فرانسه قرار می‌گیرد. کتاب دیوار گذر» پنجمین مجموعه داستان این نویسنده است که شامل پنج داستان با نام‌های دیوار گذر، کارت، حکم، ضرب المثل و چکمه‌های هفت فرسخی ‌است. داستان‌های این کتاب در فرانسه تحت اشغال در جنگ جهانی دوم روایت می‌شوند اما فضایی فانتزی دارند.

 

مترجم در مقدمه کتاب می‌گوید:

 

 

مارسل امه نگاه بدبینانه‌ای نسبت به جهان دارد ولی این نگاه به جای منتهی شدن به یأس و پوچی به طنزی سیاه می‌رسد. او با شلاق طنز به تمام حماقت‌های جمعی حمله می‌کند. با این حال اهل پند و موعظه نیست و قبل از هر چیز می‌خواهد سرگرم‌مان کند و با درآمیختن واقعیت و خیال ما را از فشار روزمرگی‌ها برهاند.»

کتاب خوبی خدا» را که می‌خوانی انگار نشسته‌ای تا به قصه نه نفر با سلیقه و فرهنگ متفاوت گوش بدهی. یک سرخپوست، یک ژاپنی، یک سیاهپوست، یک هندی، یک بوسنیایی و چند سفیدپوست که همگی از نویسندگان شاخص ادبیات امروز آمریکا هستند و با تمام تفاوت‌هایی که در سبک داستان‌ نویسی‌شان وجود دارد، در یک چیز به هم شباهت دارند، قصه‌گویی به زبان ساده. نه داستان این مجموعه، که ازداستان‌های منتشر شده در نشریات ادبی آمریکا در شش سال گذشته برگزیده شده‌اند، به این ترتیب هستند:

 

چیزی که گرو می‌گذاری پس می‌گیرم/ شرمن الکسی

 

زنبورها؛ بخش اول/ الکساندر همن

 

شیرینی عسلی/ هاروکی موراکامی

 

فلامینگو/ الیزابت کمپر فرنچ

 

خوبی خدا/ مارجوری کمپر

 

جناب آقای رییس جمهور / گیب هادسون

 

تعمیرکار/ پرسیوال اورت

 

کارم داشتی زنگ بزن/ ریموند کارور

 

جهنم- بهشت/ جومپا لاهیری

 

 اسم ادبیات روسیه که می‌آید به یاد چخوف و داستایوفسکی و تولستوی می‌افتیم. ادبیات کلاسیک روسیه برایمان آشناست، اما ادبیات و نویسندگان معاصر روس را، با وجود آثار درخشانشان، کمتر می‌شناسیم. کتاب رفتیم بیرون سیگار بکشیم، هفده سال طول کشید» مجموعه‌ی نه داستان کوتاه از هفت نویسنده معاصر روس است. قبل از هر داستان معرفی کوتاهی از نویسنده و آثارش را می‌خوانیم، این آشنایی کوتاه با زندگی نویسنده کمک می‌کند تا بیشتر با فضای داستان‌ها همراه شویم.

 

دینا روبینا، لودمیلا اولیتسکایا، لودمیلا پتروشفسکایا، آندری گلاسیموف، ویکتور پلوین، میخاییل یلیزاروف و زاخار پریلپین هفت نویسنده‌ای هستند که داستان‌هایشان را در این کتاب می‌خوانیم، داستان‌هایی که حال و هوای نزدیکی به یکدیگر دارند. همان فضای تیره و تار همیشگی ادبیات روس و قهرمانانی از لایه‌هایی از جامعه که انگار پیش از این نمی‌توانستند صدایشان را به گوش کسی برسانند.

 

 دوره پنج جلدی بهترین داستان‌های جهان» را احمد گلشیری به فارسی ترجمه کرده‌است. او تلاش کرده تا از همه نویسندگان مطرح و صاحب سبک قرن‌های نوزدهم تا بیست و یکم داستان‌هایی را در این مجموعه بگنجاند. سلیقه خوب مترجم در انتخاب نویسنده‌ها و داستان‌ها و ترجمه روان او باعث شده که مجموعه‌ای جذاب و خواندنی از بهترین داستان‌های کوتاه جهان در اختیار ما قرار بگیرد. این مجموعه ویژگی مثبت دیگری هم دارد، در ابتدای هر داستان شرح حال کوتاهی از نویسنده و آثارش نوشته شده‌است که هم اطلاعات خوبی به ما می‌دهد و هم به درک بهتر داستان کمک می‌کند.

 

جلد اول این مجموعه به سنت‌گراها و استادان کهن تعلق دارد، نویسندگانی چون تولستوی، گوگول، چخوف و ناتانیل هاثورن. در جلد دوم و سوم آثار نویسندگان دوران طلایی قرن‌های نوزدهم و بیستم را می‌خوانیم. نویسندگانی چون سامرست موام، جک لندن، گراهام گرین و فرانک اوکانر. در جلد دوم آثاری از دو نویسنده ایرانی یعنی بزرگ علوی و محمد علی جمااده نیز دیده می‌شود.

 

جلد چهارم به آثار سنت ستیزان یا مدرنیست‌هایی چون آلبر کامو، ارنست همینگوی، فرانتس کافکا و ویرجینیا وولف اختصاص داده شده‌است.  در جلد آخر یعنی جلد پنجم آثا نویسندگان پسامدرنیست مطرح می‌شود، نویسندگانی چون هاروکی موراکامی، گابریل گارسیا مارکز وریچارد براتیگان.

 

دسته بندی نویسنده‌ها بر اساس سبک داستان‌نویسی‌شان که توسط احمد گلشیری انجام شده است، به ما کمک می‌کند تا سبک‌های مختلف را به لحاظ تاریخی و ویژگی‌های فرهنگی اجتماعی‌شان بشناسیم. این مجموعه کاملی است که با خواندن آن با بسیاری از نویسنده‌های مشهور جهان و سبک داستان نویسی‌شان آشنا 

شهروز براری صیقلانی و اعتراضات اهالی نشر و قلم به حواشی اثر داستانی بلند به نام نیلیا

داستان کوتاه برتر ، کفش شهر

داستان کوتاه مادرقحبه در فرار

پیش درآمد اثر داستانی بلند شهر خیس از شهروزبراری صیقلانی

داستان بلند شهر خیس

داستان کوتاه عجیب ولی واقعی

داستان کوتاه ادبی

  ,داستان ,کوتاه ,کتاب ,نویسنده ,یک ,داستان کوتاه ,است که ,داستان‌های کوتاه ,این کتاب ,را در ,بهترین داستان‌های کوتاه ,نویسنده داستان کوتاه

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

تخفیف ویژه دانلود فایل کتاب و خلاصه کتاب فروشگاه اینترنتی قاصدک طلایی گنجه واردات و صادرات مواد غذايي پِچ پِـچـهای مـن زندگی با طعم لادن دانشجویان آمار زیستی aboayineht دانلود سریال خارجی